Badkamer renoveren

Het voorjaar staat weer op het punt van beginnen en dat is voor veel mensen het moment om in en om het huis allerlei klussen uit te voeren. Een nieuwe badkamer of de badkamer renoveren staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Waar deze ruimte vroeger puur in het teken van hygiëne stond, staan nu ook de termen relaxen, ontspannen en genieten centraal. Wij hebben de belangrijkste trends voor u op een rijtje gezet.

Het is helemaal hot om hout te verwerken in de badkamer. Het klinkt in eerste instantie misschien niet geheel logisch om houten meubels in de badkamer te plaatsen, maar er zijn verschillende houtsoorten die uitermate geschikt zijn voor de natte ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan merbau, teak of jatoba. Een goedkopere, maar tevens kwetsbaardere oplossing is het in vernis onderdompelen van andere houtsoorten. Hout zorgt voor warmte en gezelligheid. Het zorgt voor een rustieke en landelijke uitstraling, waardoor u er echt even tot rust kunt komen.

Een ander materiaal wat tegenwoordig veel in badkamers gebruikt wordt is beton. Hierbij valt te denken aan het verwerken van beton in bijvoorbeeld wastafels of wandafwerking. Beton in een badkamer geeft een robuuste, stevige uitstraling en combineert uitstekend met wit of andere lichte tinten. Beton is een heel duurzaam materiaal. Op deze manier verzekert u zich van een badkamer waar u nog jaren van kan genieten. Bovendien zijn kleine beschadigingen eenvoudig op te lossen met een herstelsetje.

Verder zijn zachte, ronde vormen de trend. Ronde vormen zijn rustgevend en creëren eenheid in de badkamer, waardoor u meer kunt ontspannen. Daarnaast verkleint het de kans dat kinderen zich bezeren.

Wilt u ook een badkamer waarin u helemaal tot rust kunt komen? Wilt u een plek voor uzelf creëren en daarbij inspelen op de trends van nu? Neem dan contact met ons op om samen uw droombadkamer realiseren.

Terug naar het overzicht